Ljubitelji tega instrumenta bodo izvajalcem lahko prisluhnili tako na večernem koncertu v živo kot na koncertu po spletu.

Na večernem koncertu v Mokronogu se bodo predstavili vsi prijavljeni orgličarji in skupine. Skupaj bodo obiskovalci prisluhnili 22 nastopajočim iz Slovenije, Hrvaške in Poljske. Med njimi bodo dolgoletni udeleženci festivala, nekaj se jih bo v Mokronogu predstavilo prvič.

Sočasno z večernim dogajanjem bo tudi premiera spletnega koncerta, na katerem bo zaigralo 19 solistov in skupin iz Slovenije, Nemčije, Finske, Rusije in Kolumbije. Koncert bo mogoče spremljati na kanalu YouTube trebanjske izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti.

Na obeh delih letošnjega festivala bo tako sodelovalo 33 orgličarjev in skupin iz sedmih držav, od tega se jih bo šest predstavilo na obeh koncertih. V okviru letošnjega festivalskega dogajanja se bo sicer v oktobru, ko bi svoj rojstni dan praznoval idejni oče festivala Stane Peček, odvil še en koncert, takrat s povabljenimi gosti.

Z mednarodnim festivalom orglic želijo organizatorji orglice približati čim širšemu občinstvu, predstaviti tako znane kot manj znane izvajalce, dvigniti raven igranja nanje ter povezati slovenske orgličarje in orgličarje iz tujine, so sporočili.