Pozavnist, skladatelj in profesor na Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti v Gradcu ter na Konservatoriju Johann Joseph Fux Summerer se je priredbe kantate lotil na pobudo umetniškega vodje tolkalnega ansambla Studia Percussion iz Gradca. Izviren instrumentalni part je prelil v razširjeno zvočnost devetnajstih tolkalcev, v Gradcu pa so jo leta 2019 tudi izvedli pod vodstvom Rahele Durič Barić, zdajšnje dirigentke APZ-ja Tone Tomšič.

Zbor bo kantato v Ljubljani izvedel skupaj z ansamblom Studia Percussion, na odru pa se bodo pridružili še Mešani zbor Glasbene matice Ljubljana, Otroški zbor Allegretto z Osnovne šole MS Lipnica/Leibnitz ter solisti – sopranistka Aleksandra Radovanović, tenorist Valentino Blasina in baritonist Christoph Gerhardus, so sporočili iz Cankarjevega doma.

Orff je v 30. letih prejšnjega stoletja uglasbil odlomke iz srednjeveškega kodeksa benediktinskega samostana na Bavarskem za orkester, zbor in soliste, prva izvedba kompozicije pa je sprožila polemike, da naj ne bi bila razumljiva in da se spogleduje z džezom. Skladatelj je sicer prav zaradi te kantate zaslovel in je danes eno najpogosteje izvajanih del 20. stoletja. Prepoznaven je zlasti uvodni stavek O, Fortuna.