Legendarnemu hrvaškemu kantavtorju se bodo člani Big Banda poklonili z 12 uspešnicami v džezovski preobleki, ki jih je aranžiral Pavel Klimashevsky.

Na koncertu bo mogoče slišati skladbe Moj rodni kraj, Tiho plove moje čežnje, Samo jednom se ljubi, Zamagljen prozor, Ta tvoja ruka mala, Sedamnaest ti je godina tek, Srce laku noć, Mona Lisa, Septembar, Beli Zagreb in Morgen, ki velja za veliko Robićevo uspešnico v tujini. Na sporedu bo tudi skladba Stranci u noči, ki je svetovno slavo doživela kot Strangers in the night v izvedbi Franka Sinatre, a njen pravi avtor naj bi bil Robić, so sporočili z RTV-ja Slovenija.

Skladbe bo interpretiral hrvaški džezovski pevec Danijel Čačija, po rodu iz Osijeka, ki se je glasbeno izobrazil v Nemčiji in danes živi v Hamburgu. Dirigent big banda bo Sigi Feigl.

Program Robićevih džezovskih priredb je nastal leta 2013 na pobudo Hrvaškega mladinskega jazz orkestra, ki ga je takrat vodil Feigl. Čačija se je po zaslugi dirigenta zbližal z Robićevo glasbo, nastalo je več koncertov po Hrvaškem, rezultat pa je bil tudi album HGM Plays the Music of Ivo Robić, ki je prejel hrvaško diskografsko nagrado porin za najboljši album džezovske glasbe.