Ne glede na daljšo odsotnost skupina Brina še vedno velja za edino slovensko skupino, ki je bila s skladbo Poljanska balada nominirana za skladbo leta radijskega programa BBC World Service. Drugi album Pasja legenda si je zaslužil tretje mesto World Music Charts Europe. Z zadnjim albumom To je to, ki je premiero doživel na Drugi godbi, se z zvočnimi razsežnostmi in glasom Brine Vogelnik dotikajo neuresničene ljubezni, usode padlih junakov revolucij in begunskih otrok ter zavisti kot nepopravljive nravi človeka, so zapisali pri zavodu Druga godba.

Skupina Katalena se ukvarja z ljudsko glasbeno zapuščino slovenskega prostora, vendar dediščine ne razume zgolj kot vir, ampak poskuša skozi glasbo in besedila vzpostaviti dialog s preteklostjo in na ta način premišljati lastno vpetost v prostor, čas, skupnost ter njeno zgodovino in sedanjost, so zapisali pri ZKP-ju RTV Slovenija.

Program obeh skupin na čelu z ženskima glasovoma bo obsegal njihove najbolj priljubljene skladbe z njihovih številnih albumov, ki so spremenili slovensko glasbeno krajino tega stoletja, so zapisali v sporočilu za javnost.

Čeprav mnogokrat uporabljata enako gradivo slovenskih ljudskih pesmi, ga vsaka aranžira povsem drugače, so še dodali.

Skupini sta se na odru že srečali na Festivalu slovenske glasbe v znameniti dvorani City Hall v New Yorku leta 2008.