V glasbi se posveča posebni mešanici rocka, folka in alternativnih muzik, so zapisali v Cankarjevem domu (CD), kjer bo nastopil s svojo zasedbo.

V Čačku rojeni Nenad Marić je diplomiral iz slikarstva na fakulteti v Beogradu. Od leta 2001 se ukvarja s kantavtorstvom in se v javnosti pojavlja pod imenom Kralj Čačka. Leta 2016 je izdal debitantski album Zemlja Snova in zanj prejel nagrado za poseben prispevek k uveljavljanju poezije v rockovski in bluesovski glasbi. Njegov drugi album Spusti svetlost na put iz leta 2018 so poslušalci radia Beograd 202 izbrali za album leta. Ustvarja tudi glasbo za filme in gledališče.

Kot so sporočili iz CD-ja, je Kralj Čačka že od leta 2016, ko je izdal prvenec, eden najboljših protagonistov glasbenega prizorišča v Srbiji in izvajalec, ki ga primerjajo z Darkom Rundkom in drugimi velikani glasbe na prostorih nekdanje Jugoslavije. "Pronicljiv, zabaven in iskren ter z glasbo v duhu Toma Waitsa," so zapisali ob koncertu.

Glasbenik je pred leti za Radio Slovenija povedal, da se izogiba predalčkanju glasbe: "Ne doživljam je kot formo, ki jo lahko nekam uvrstimo. Na moje pisanje so vplivali blues, džez, šanson, rock. Če bi pa moral z eno besedo opisati to, kar počnem, bi bil to blues." Glasbo sicer dojema predvsem kot vprašanje ljubezni in čustev.

V Klubu CD bo nastopil z zasedbo, v kateri so še Stevan Miljanović (klavir), Sergej Sokolov (električna kitara), Miladin Stojković (kontrabas, bas kitara) in Filip Tančić (bobni).