Prvi koncert nove sezone bo 12. oktobra. Po besedah umetniškega vodje glasbene dejavnosti v Zavodu Celeia Celje Nenada Firšta so v koncertni sezoni 2022/2023 pripravili glasbeni program s skladbami iz različnih stilnih obdobij.

Dva abonmaja prinašata deset koncertov. V okviru abonmaja GM oder bodo nastopili mladi glasbeniki, ki so prepričali strokovno žirijo Glasbene mladine Slovenije. Z mladostno energijo in kakovostjo bodo navduševali Trio a chanter, Leon Ravnikar, Ema Krečič ter Sara Koveš, Patricija Malovrh Mlačnik in Andraž Malgaj. Prvi koncert bo 23. novembra, sledili bodo koncerti 14. decembra, 22. februarja, 19. aprila in 24. maja.

V koncertnem abonmaju bodo imele glavno vlogo ženske – mednarodno uveljavljene solistke in komorne glasbenice. "Še na začetku 20. stoletja je bila ženska umetniška ustvarjalnost pogosto omejena zgolj na meščanske salone. Ženske so se v vlogah skladateljic in izvajalk uveljavljale le v ozkih zasebnih krogih. V zadnjem stoletju se je položaj žensk spremenil. Vrhunske umetnice pomembno sooblikujejo glasbeno življenje na evropskih in svetovnih odrih," je glasbeni izbor za novo sezono koncertnega abonmaja utemeljil Firšt.

Prvi koncert bo na sporedu 12. oktobra, sledili bodo koncerti 30. novembra, 18. januarja, 15. marca in 17. maja. Na odru Narodnega in Celjskega doma bodo nastopili Andreja Zakonjšek Krt in Urška Križnik Zupan, Roya Saxophone Quartet, Božena Angelova in Tanja Sonc, Simone Leitäo ter Kvartet flavt 4Syrinx.