Razstava bo na ogled do 24. novembra, so sporočili z Univerze v Ljubljani.

Razstavo so pripravili študentje in profesorji Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani v sodelovanju z univerzitetno službo za umetniško dejavnost.

"Dosežki, ki vodijo v napredek človeštva, so tokrat predstavljeni nekoliko drugače, kot smo običajno navajeni. A z razstavo, pri kateri je z dosežki sodelovalo vseh 26 članic – 23 fakultet in tri akademije – Univerze v Ljubljani, dokazujemo, da znanost in umetnost še vedno stopata z roko v roki in skupaj spreminjata svet in ljudi," so v sporočilu za javnost pred odprtjem navedli besede rektorja univerze Gregorja Majdiča.

Ob tem je izrazil prepričanje, da sta tako znanost kot umetnost pomembni za napredek človeštva, znanje, ki se ustvari, pa ne sme biti namenjeno samo sebi in ne sme ostajati zaprto za zidovi akademskih ustanov.

Ob velikem številu kompleksnih in vsebinsko raznovrstnih dosežkov je bil glavni izziv ustvarjalcev razstave ustvariti enakovreden in povezovalen sistem fotografij, ki dosežke prikazuje kot celoto med seboj povezanih in prepletenih vsebin, so še sporočili z univerze.

"Fotografije kot take med sabo in z gledalci odpirajo dialog in omogočajo množico interpretacij. Po eni strani so popolni konstrukti, rebusi, po drugi strani pa delujejo kot zamrznjeni trenutek sredi delovne mize pedagogov, raziskovalcev, ustvarjalcev in vseh drugih sodelavcev Univerze v Ljubljani," je pred razstavo poudarila mentorica študentov, ki so razstavo ustvarili, Emina Djukić.