Razstavni del bodo spremljale intermedijske delavnice za različne starostne in interesne skupine. Festival, ki bo potekal do 24. julija, bodo na novomeškem Glavnem trgu nocoj ob 20. uri odprli z zvočnim performansom Zvočna prepletanja Boštjana Perovška.

Festival se sicer osredotoča na umetniško delovanje na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. "Na razpiranje možnosti rabe in uporabe tehnologije, na prihodnost, ki je neznanka, in izpostavlja različne načine vključevanja umetnosti v inovacije za prihodnost," so pojasnili v novomeškem zavodu LokalPatriot.

Namen konS modula je širiti prepoznavnost delovanja mreže konS in k sodelovanju privabiti nove napredno misleče posameznike, podjetja in druge organizacije, "predvsem pa izpostaviti umetniške produkcije, ki bi zmogle izkoristiti tehnološki napredek in vzpostaviti nove smernice tako imenovanega art-thinkinga", so dodali.

Festival bo med drugim prinesel še Perovškov enako nalovljeni projekt, ki raziskuje svet biotremologije oziroma znanstvenega proučevanja vibracijskih signalov živali. V razmislek bo ponudil še projekte Gallus Gallus Roboticus Mirande Moss in Daniela Brownella, Površina Voranca Kumarja in Moramo se pogovoriti zavoda Aksioma. V Knjižnici Mirana Jarca bodo pripravili okroglo mizo konS - platforma za sodobno raziskovalno umetnost, so še sporočili iz LokalPatriota.

Festival sta finančno podprla država in Evropski sklad za regionalni razvoj. Pri projektu sodeluje novomeška galerija Simulaker.