Celjska fotografska razstava je projekt, ki se bo letos jeseni zvrstil že petindvajsetič. Vrsto let je potekal v organizaciji Fotografskega društva Celje, zadnjih nekaj let pa je projekt prevzel Digitalni foto klub in ga tematsko nadgradil z dvema stalnima kategorijama, s fotografskimi serijami na poljubno temo ter posamičnimi fotografijami na temo erotike.

Razstava, ki je že bila na ogled v Celju, bo v Mariboru odprta do 16. maja. Kot je za STA pojasnila Marjetka Božičko iz Fotografskega muzeja, so razstavljena dela 16 avtorjev, ki so ustvarjali na različne teme. Retrospektiva zajema izbor 18 serij na poljubno temo. "Vsaka zase je pripovedna ali izpovedna na povsem svoj, avtorski način, skupaj pa tvorijo bogato celoto, ki gledalcu podaja širino fotografske ustvarjalnosti in človeškega duha," poudarjajo v Digitalnem foto klubu, ki je nastal leta 2013 pod okriljem slovenske fotografske revije Digitalna Kamera.

Leta 2019 je prevzel tudi pravno nasledstvo in bogato dediščino Fotografskega društva Celje ter se vključil v Fotografsko zvezo Slovenije. V društvu so še posebej ponosni na dejstvo, da združujejo fotografe iz vse Slovenije, ne le iz celjske regije.