Vatovec z novo umetniško produkcijo skozi metaforo naslavlja življenje z obsesivno-kompulzivno motnjo. Kot so sporočili iz Galerije Alkatraz, umetnik v svoji novi produkciji skozi metaforo naslavlja življenje z obsesivno-kompulzivno motnjo. "V ospredje postavljamo odnos, ki ga gojimo tako do umetniškega materiala kot do deljenih osebnih izpovedi, ki jih načrtno ne delimo. Gre za premišljeno sodelovanje med lokalnimi nevladnimi organizacijami, ki odvzema minljivo šokantnost težkih zgodb, da lahko nagovarjamo s preudarnostjo," so zapisali.

Poudarili so še, da so v kuratorstvu in tudi samem umetniškem ustvarjanju vse bolj v ospredju poučevanje, ozaveščanje in zagovarjanje z razumevanjem in sočutjem. To je toliko pomembneje v prekarnih okvirih produkcije sodobnih umetnosti, v katere so ujeti kulturni producenti oziroma delavci.

Samostojni umetnikovi razstavi sta nastali v koprodukciji Društva Škuc, Kulturno umetniškega društva Mreža in Zavoda za sodobno umetnost SCCA - Ljubljana.

Jaka Vatovec (1989) je po Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo končal študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. S samostojnimi razstavami se je od leta 2014 predstavil v Hiši kulture v Pivki ter v Kinu Šiška in Galeriji P74 v Ljubljani. Sodeloval je tudi na več skupinskih predstavitvah v Sloveniji in tujini ter izdal nekaj umetniških publikacij.