Čembalistka Eva Dolinšek deluje na področju oživljanja in raziskovanja stare glasbe v obliki številnih solističnih in komornih koncertov, strokovnih predavanj in pisanja znanstvenih člankov. V domačem kraju deluje kot umetniška vodja baročne komorne skupine Musica nucis, redno izpopolnjuje svoje znanje pri čembalskih mojstrih in se udeležuje poletnih šol različnih priznanih profesorjev.

Violinist Vasilij Meljnikov je kot solist in član komornih zasedb nastopal na mnogih pomembnejših koncertnih odrih, ciklih in festivalih v Sloveniji in tujini. Vseskozi je pomemben del njegovega delovanja pedagoško delo, kajti zaposlen je kot docent in izredni profesor na ljubljanski Akademiji za glasbo. Njegovi številni učenci so dobitniki nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, pogosto nastopajo na koncertnih odrih in so solisti z različnimi orkestri.

Zazvenel bo baročno navdihnjen, a raznovrsten repertoar, ki vključuje staro glasbo Tomasa Albinonija, Giuseppeja Tartinija, J. S. Bacha, Clauda Balbastre in Benedetta Marcella, delo 20. stoletja Alfreda Šnitkeja ter nekoliko novejša dela Arva Pärta in slovenskega skladatelja Milka Lazarja, so sporočili s festivala.