Nastopil bo Kvartet flavt Con gaio v sestavi Annemarie Glavič, Jane Rumpf, Polone Šuligoj in Maruše Alegro ter pod mentorstvom profesorice na ljubljanski Akademiji za glasbo Karoline Šantl Zupan.

V 31. sezoni koncertnega cikla mladih GM-oder bodo nastopili izbrani mladi slovenski glasbeniki in komorne skupine, ki jih je izbrala strokovna žirija v sestavi prodekana za umetniško dejavnost in rednega profesorja za saksofon na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani Matjaža Drevenška, urednice glasbene revije Glasna Veronike Brvar ter violončelista in profesorja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana Zorana Bičanina, so navedli na spletni strani Glasbene mladine Slovenije.

Letošnjo sezono bo odprl Kvartet flavt Con gaio, katerega članice so študentke na ljubljanski Akademiji za glasbo in deluje od leta 2019. Članice združuje veselje do skupnega muziciranja. Koncertne sporede rade popestrijo tudi z deli, ki vsebujejo druge različice flavt, kot so pikolo, altovska in basovska flavta. Kvartet je imel že nekaj uspešnih nastopov, med drugim se je letos predstavil v sklopu Poletja v Celju, knežjem mestu. Na tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov Temsig pa so maja prejele prvo nagrado in zlato plaketo v kategoriji komornih skupin s pihali, so napisali.

V dosedanjih 30 sezonah koncertnega cikla GM-oder je na več kot 750 koncertih nastopilo več kot 500 mladih izvajalcev, ki so krstno izvedli več kot 80 novosti slovenskih skladateljev. Letos bosta med drugim v Slovenski filharmoniji nastopila tudi sopranistka Rebeka Pregelj in kitarist Tilen Lancner, prav tako pa Godalni kvartet Emona, ki ga sestavljajo Tim Skalar Demšar, Neža Capuder, Tilen Udovič in Katarina Kozjek. V Društvu slovenskih skladateljev bo pred občinstvo stopil kitarist Tim Jurkovič. Predstavila pa se bo tudi harfistka Taja Rijavec in Trio Trn, ki ga sestavljajo Neža Nahtigal, Tara Korica in Rebeka Dobravec.