Po lanski evropski turneji, na kateri je predstavljala program, je v tem mesecu dodala še nekaj koncertov za domače občinstvo. Pred Ljubljano je nastopila v Brežicah, Mariboru, Trbovljah, pa tudi na Reki, za tem jo čaka še Nova Gorica.

Sorodna novica Popotovanje po apokaliptičnih ruševinah z zasedbo Laibach: Ljubezen v Mariboru še živi

Ob turneji je pri angleški založbi Mute izšel EP Love is Still Alive, ki je nekakšno "skrito" nadaljevanje znanstvenofantastične črne filmske komedije Jekleno nebo – Prihajajoča rasa, za katero so Laibach pripravili glasbo in jo izdali na istoimenskem albumu.

Film govori o uničenju planeta Zemlje in njenega satelita Lune, od koder morajo zadnji preživeli Zemljani, ki so še do nedavnega živeli na Luni, poiskati nov planet, primeren za življenje. Prvi del Laibachovega koncerta sledi njihovemu potovanju po sončnem sistemu, hkrati pa je to tudi zvočno potovanje po nekaterih bolj "vesoljskih" glasbenih žanrih zadnjih desetletij, so ob koncertu zapisali v Kinu Šiška.

Skupina ob tem izvaja še skladbe z drugih albumov, ki so izšli v zadnjih nekaj letih, kot so Laibach Revisited, Also sprach Zarathustra, Wir sind das Volk in Sketches of the Red Districts. Temu dodaja tudi nekaj novosti, kot sta nedavno izdani skladbi The Future in Engine of Survival.

Turnejo je zasedba začela pred dobrim letom, v tem okviru pa je nastopila tudi v londonski dvorani O2 Shepherd's Bush Empire, kar so nekateri kritiki označili za koncert leta. Vmes so nastopali s programom Alamut, ki so ga pripravili s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, maja pa bodo po podatkih uradne spletne strani opravili turnejo Laibach Opus Dei Tour, ki jih bo vodila prek Nemčije v Skandinavijo in na Poljsko. S tem bodo pospremili na novo izdani album Opus Dei.