Umetnik je v galeriji postavil svoja platna in barvne skulpture, vzporedno pa sta se v videoigri, ki ima več sto milijonov rednih igralcev, pojavila virtualna replika londonskega muzeja in njegova razstava.

Razstavo z naslovom New Fiction so odprli v torek in bo po umetnikovem prepričanju v galerijo privabila celotno novo generacijo, trajala pa bo do 27. februarja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Umetniški direktor galerije Hans Ulrich Obrist je povedal, da ima tri komponente.

"Ena je galerija Serpentine v Fortnitu, druga je galerija Serpentine kot fizična galerija z razstavo slik in skulptur, tretji element pa je obogatena resničnost, ki jo je mogoče aktivirati s QR-kodo," je pojasnil.

400 milijonov igralcev
Teden dni lahko 400 milijonov igralcev igre, ki jo je razvilo podjetje Epic Games, dostopa do popolnoma natančne replike muzeja v igri, se sprehaja s svojim avatarjem in si ogleduje različna dela.

Epic Games je na podoben način že sodeloval z mednarodno priznanimi pevci, ki so izvajali koncerte v igri. To pa je po besedah Obrista prvič, da je Fornite sodeloval z vizualno umetnostjo oziroma z javno galerijo.