Hatlak že vse od začetka svojo glasbeno kariero gradi v različnih zasedbah in različnih zvrsteh, od baročne in sodobne glasbe do tanga, etna in rocka. Predstavlja se tudi kot pevec svežih avtorskih skladb in izvirnih predelav znanih pop, rock in latino uspešnic.

Z Marko Hatlak bandom je leta 2018 izdal prvenec Ko ni noč in ni dan. Na tokratnem koncertu bodo po napovedih odigrali skladbe s prvega albuma in predpremierno tudi še neslišane pesmi iz prihajajočega albuma Lovilec sanj. Na odru bodo še bobnar Žiga Kožar, klaviaturist Leon Firšt, basist Erik Čebokli ter Lazaro Amed Hierrezuelo na tolkalih in violini.
"Skupaj nas bodo začarali s strastnimi melodijami in živahnimi ritmi, igrivo odrsko kemijo in vrhunsko izvedbo," so zapisali v SiTi teatru.

Hatlak se je glasbeno izobraževal na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana ter v Nemčiji. Kot solist sodeluje s številnimi priznanimi imeni, zasedbami in orkestri svetovnega formata. Ima svojevrsten in razpoznaven slog, ki ga je zgradil v 16 letih aktivnega glasbenega koncentriranja po domačih in tujih odrih.

Znan je po sodelovanju v skupini Terrafolk, z zasedbo Kapobanda se posveča etno glasbi. S skupino FUNtango, v kateri preigrava tango, je izdal nekaj albumov, med drugim z glasbo Astorja Piazzolle in Iztoka Mlakarja. Kot samostojni izvajalec pa posega na področje klasične in baročne glasbe ter sodobnih kompozicij.

Sodeloval je z več znanimi glasbeniki, med drugim s Stefanom Milenkovićem, Vlatkom Stefanovskim, Matetom Bekavcem in Karmen Pečar.