Sedma sezona Jazz Cluba Ljubljanski grad tudi letos poteka med septembrom 2023 in aprilom 2024, v Skalni dvorani pa bodo potekali koncerti v slogu džeza, soula, funka, rocka, bluza, svinga, hiphopa in številnih drugih žanrov. Ob petkih bodo na odru nastopili tako slovenski kot tuji glasbeniki, septembra pa bo že mogoče prisluhniti glasbi zasedbe Michael Weiskopf & Complete Unknowns, ki preigravajo Dylanove skladbe iz različnih obdobij, štajerskemu hiphoparju Emkeju in eni največjih zvezd afriške glasbene scene Wiyaala, so sporočili organizatorji.

Sezono je odprl tribute Bobu Dylanu v izvedbi Michaela Weiskopfa & Complete Unknowns.

Ameriški glasbenik se po štirih letih vrača v Slovenijo, s seboj pa bo tudi tokrat pripeljal zasedbo The Complete Unknowns, s katero bo ob delu obsežnega kataloga legendarnega Boba Dylana poslušalkam in poslušalcem predstavil tudi material s svojih samostojnih albumov in stvaritve, ki so nastale v času pandemije.

Zasedba velja za osrednjo ameriško glasbeno grupacijo, ki preigrava Dylanove skladbe iz različnih obdobij.

Med drugim bodo do konca leta nastopili še slovenska zasedba Pantaloons in češka zasedba Tygroo, Marina Martensson, Marko Črnčec trio, zasedba KiNG FOO, Balledero, Leni Kravac in drugi.

Jazz Club Ljubljanski grad bo odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki bodo nastopili ob 20.00. Vstopnice so že v prodaji; vstopnica za posamezni koncert vključuje tudi povratno vožnjo z vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00, so še sporočili iz kluba.