Z njim je obudila spomin na mladinske delovne brigade v času nekdanje Jugoslavije ob izgradnji železniške proge Šamac–Sarajevo.

Tudi s pomočjo arhivskih posnetkov je Nika Autor sestavila film, ki pripoveduje o mladinskih delovnih akcijah, ki so bile sestavni del socialistične Jugoslavije. S prostovoljnim delom je tisoče mladih brigadirjev in brigadirk prispevalo k razvoju države in k izvedbi ključnih infrastrukturnih projektov, kot so avtoceste, železnice, mostovi, predori, tovarne, stanovanjske stavbe, šole, bolnice in park.

Ena takih je bila železnica Šamac–Sarajevo. Zgradili so jo leta 1947 v le sedmih mesecih. Mladim iz Jugoslavije se je pridružilo na tisoče brigadirjev in brigadirk iz Italije, Velike Britanije, Grčije, Francije, Danske, Švedske, Palestine in drugod.

V času vojne v 90. letih je bila železnica poškodovana, z Daytonskim sporazumom so jo presekali na pol, njene vitalne dele pa privatizirali. Zadnji vlak na progi Šamac–Sarajevo je odpeljal leta 2011.

Danes tračnice pogosto uporabljajo ljudje na poti v obljubljeno prihodnost, so ob filmu zapisali na festivalu. Projekciji bo sledil pogovor z ekipo in nastopajočimi.