Predstavo je režiral in dramatiziral Aleksander Januškevič iz Beloruskega lutkovnega gledališča. Pravljična zgodba, ki je širši javnosti znana predvsem v obliki baleta na glasbo Petra Iljiča Čajkovskega, pripoveduje o leseni lutki vojaka, ki lahko z usti tre orehe.

V Mini teatru so zgodbo povzeli z naslednjimi besedami: "Boter Drosselmeyer deklici Marie pripoveduje pravljico. Pred davnimi časi je hudobna kraljica Mišilda na malo princeso priklicala prekletstvo. Da bi jo osvobodil prekletstva, je Hrestač postal tak, kot ga poznamo: lesena spaka, ki razen trenja orehov ne zmore ničesar drugega. Deklica Marie ne more razumeti, zakaj je kraljeva družina kar pozabila na Hrestača in mu ni pomagala. Sprašuje se, ali ima morda res nekaj skupnega s princeso iz pravljice."

V predstavi, ki je nastala v sodelovanju z Judovskim kulturnim centrom Ljubljana, igrajo in animirajo Lina Akif, Tadej Pišek in Luka Bokšan. Lutke in kostume je oblikovala Ljudmila Skitovič, ki je skupaj z režiserjem poskrbela tudi za scenografijo. Avtor glasbe je Andrej Jevdakimav.