Perpetuum Jazzile je ustanovil umetniški vodja Marko Tiran leta 1983 pod imenom Gaudeamus. Pozneje so se preimenovali v Perpetuum Jazzile. Danes je najbolj priljubljen vokalni orkester na YouTubu, saj ima več kot 90 milijonov ogledov.

Kot je pred turnejo orkestra po Dalmaciji zapisala hrvaška tiskovna agencija Hina, a capella orkester sestavlja 40 vrhunskih pevcev. Koncerti orkestra so sestavljenih iz glasbenih uspešnic različnih žanrov, od džeza do popa, svinga, rocka, bossa nove, sambe, gospela in drugih.

Koncertni repertoar pa vključuje tako vokalne različice svetovno znanih uspešnic različnih izvajalcev, kot so ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees in drugi, kot lastne interpretacije in predelave različnih ljudskih pesmi.

Perpetuum Jazzile poje v različnih jezikih, poleg slovenskega med drugim v angleščini, portugalščini, španščini, italijanščini, nemščini, hrvaščini in makedonščini.