Kustos razstave je Jernej Kožar.

Popotovanje po Arte Utile izvaja nevladna organizacija v javnem interesu raum AU v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti in ministrstvom za kulturo.

Projekt, ki je namenjen raziskovanju in aktualizaciji zbirke in umetniške prakse Pina Poggija, je zasnovan kot niz raziskovalnih rezidenc vabljenih umetnikov. Lani sta po Arte Utile raziskovala umetnika Tadej Pogačar in Tobias Putrih, letos popotovanje začenja Vesna Bukovec.

Kot predlog in premislek o pomenu solidarnosti bo na razstavi, ki jo odpirajo drevi, predstavljena nova risba Vesne Bukovec Solidarnost (2023). Poleg te pa še serija 11 risb o delavskem organiziranju, ki je zaznamovalo avtoričino družino, in risba o protestnih zahtevah mladih za boljšo prihodnost, so sporočili iz organizacije raum AU.

Vesna Bukovec (1977) je diplomirala in magistrirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Izraža se v različnih medijih, pri čemer je poleg videa v ospredju predvsem risba.

Predstavila se je na več samostojnih in skupinskih razstavah v domačem in mednarodnem prostoru. Pogosto sodeluje s Koroško galerijo likovnih umetnosti, pod okriljem katere je bila vključena v skupinske razstave in projekte, na Koroškem pa se je v Galeriji Ravne predstavljala tudi že samostojno. Njena grafična mapa V iskanju svobode (Ecce homo) je del zbirke Koroške galerije likovnih umetnosti.