Razstava predstavlja kamnita kiparska dela oziroma Kavčičeve ORGanizme, nastale v zadnjem desetletju. Gre za skulpture, ki kot popkovina povezujejo nebo in Zemljo. Kavčičeve skulpture so postavljene tako, da poplesujejo v krogu in s tem ponazarjajo življenjske cikle v sozvočju z letnimi časi. Pri njegovi razstavi gre tudi za simbolno oploditev kvadrata s krogom, so sporočili iz galerije Krog.

Kompozicija izraža premik od linearne perspektive k cikličnemu dojemanju prostora in časa znotraj in zunaj opazovalca ter opozarja na njegovo vpetost med nebom in Zemljo, so še sporočili iz galerije Kocka.

Boštjan Kavčič se je leta 1973 rodil v Šempetru pri Novi Gorici. Med letoma 1997 in 2003 je kiparstvo študiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Med študijem je prejel univerzitetno Prešernovo nagrado za kiparstvo. Med letoma 2003 in 2005 je bil štipendist ministrstva za kulturo za podiplomski študij videa.

Predstavil se je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah. Udeležil se je mednarodnih simpozijev, postavil več javnih del, pripravil delavnice klesanja kamna in video umetnosti. Njegova dela so uvrščena v več galerijskih zbirk in v digitalni arhiv DIVA. Od leta 2007 je samozaposlen v kulturi. Kavčič je član Društva likovnih umetnikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Živi in ustvarja v Rodinah v Beli krajini.