Razstava od obiskovalca po besedah avtorice zahteva, da vanjo stopi z vsemi čuti in hkrati nudi prostor za individualno interpretacijo dela. Tanja Pak v umetniških delih zadnjih let raziskuje predvsem občutke osamljenosti in samosti, pri čemer izpostavlja iskanje bližine, krhko naravo medsebojnih vezi in razmerij, ob tem pa izmuzljivost naše celosti.

Reveries/Tja je odprt kontemplaciji in celostnemu doživetju. Opominja na našo lastno krhkost in ranljivost in ozavešča željo po dihanju, po lahkosti in svetlobi. Navdahnjena in aktualna postavitev je pozitivno sporočilo o možnosti prehoda v ta občutenja in vabilo k lastni interpretaciji, so o razstavi zapisali na spletni strani letošnjega Ljubljana festivala, v okviru katerega razstavo tudi odpirajo.

Tanja Pak je po diplomi iz industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost Univerze v Ljubljani magistrirala iz umetnosti na Royal College of Art v Londonu leta 1996. Na ljubljanski likovni akademiji predava kot redna profesorica in od leta 2009 vodi smer steklo in keramika.

Ustvarjalno se posveča kiparstvu, prostorskim umetniškim postavitvam in oblikovanju uporabnih steklenih predmetov. Razstavlja po vsem svetu. Njena dela so objavljena v mednarodnih publikacijah in so del javnih in zasebnih zbirk.

Nagrajena je bila s številnimi mednarodnimi rezidencami, med drugim v Corning Musem of Glass, Creative Glass Center of America in Pilchuck v ZDA ter Musee du Verre v Franciji. Za svoje delo je prejela nekaj mednarodnih nagrad, med njimi Red Dot Honourable Mention Design Award za delo v oblikovanju in posebno nagrado za umetniško delo Arte Laguna Prize.

Njeno delo je bilo štirikrat uvrščeno med sto najvplivnejših del v steklu v letnih izborih ameriške strokovne publikacije New Glass Review in je bilo med finalisti na Kanazawa International Exhibition, European Glass Context in drugih natečajnih razstavah.

Vabljena je bila na pomembne mednarodne kurirane razstave, med njimi International Invitational v Habatat Gallery in Chroma Culture v Bullseye Gallery v ZDA, Venice Glass Week Hub v Benetkah, European Glass Context v ArtMuseum Bormholm in Inspired by Nature v Hempel muzeju na Danskem, Collect v Sommerset House v Londonu in druge.