Namenjena bo filmskim ustvarjalcem, ki pomembno prispevajo k filmski industriji. Nagrado mu bodo podelili 10. septembra, pred projekcijo njegovega filma The Last Duel.

Nagrajenčeva največja odlika je njegov osebni pristop k različnim žanrom filma, s katerim se približa tako pričakovanjem širšega občinstva kot tudi zahtevam kritike, je dejal direktor beneškega filmskega festivala Alberto Barbera. Prepričan je, da bi se Scott v zgodovino filma zapisal tudi, če bi režiral zgolj en film.

Ob tem je Barbera spomnil, da je v filmski svet stopil šele pri 40 letih, ko je leta 1977 režiral film Dvobojevalca, za katerega je v Cannesu osvojil nagrado za najboljši prvi film, piše na uradni spletni strani beneškega filmskega festivala.

Režiral je tudi kultno znanstvenofantastično grozljivko Osmi potnik (1979), na Olimp velikih filmskih ustvarjalcev sodobne kinematografije pa ga je po mnenju Barbere povzdignil Iztrebljevalec (1982), ki velja za najvplivnejši film v žanru znanstvene fantastike.

Cartier glory je sicer nova nagrada, ki jo bo financirano podjetje Cartier, glavni pokrovitelj festivala, še piše na spletni strani.

Festival bo 78. potekal med 1. in 11. septembrom.