Deseti festival poteka od četrtka do sobote. Slovenske stripovske avtorje zastopata David Krančan in Martin Ramoveš, Stripburger pa ima na festivalu tudi svojo stojnico.

Tabook je mednarodni festival s fokusom na malih založnikih, ki vsako leto na jesen poteka v češkem mestu Tabor. Popularni festival, ki pritegne obiskovalce iz vse Češke, obstaja že od leta 2012, letos pa poteka desetič, v organizaciji češke založbe Baobab.

"Festival je namenjen druženju bralcev, avtorjev, založnikov, knjižničarjev, distributerjev, pedagogov in vseh ostalih, ki jih zanima trenutni utrip na področju knjižne ilustracije in stripa. Poleg obširnega programa za splošno občinstvo v obliki razstav, avtorskih branj, predavanj, performansov, pogovorov, umetniških delavnic in koncertov festival ponuja tudi kakovosten program mreženja za profesionalce: strokovne pogovore, predstavitve ter druženje domačih in tujih manjših založnikov ter strokovnjakov," piše v sporočilu za javnost.

Stripburger se na festivalu predstavlja s stojnico in naborom revialnih in knjižnih izdaj na knjižnem sejmu, razstavo Stripburger in Print ter predstavitvijo v sklopu programa strokovnega mreženja.

Predstavitev zaokroža knjižica Stripburger Digest s kratkimi stripi slovenskih avtorjev v angleškem jeziku, ki je brezplačno na voljo obiskovalcem festivala. V njej se s kratkimi stripi (ali izseki iz stripov) iz bogatega Stripburgerjevega arhiva predstavlja devet slovenskih striparjev in stripark: Kaja Avberšek, Jakob Klemenčič, Marko Kociper, Matej Kocjan - Koco, Tanja Komadina, David Krančan, Martin Ramoveš, Gašper Rus in Andrej Štular.