Kot slikar je bil pronicljiv opazovalec, navdih je črpal iz globin nuje po ustvarjanju, je zapisal predsednik Društva likovnih umetnikov Severne Primorske Vladimir Bačič.
V slikarskem opusu, ki sega skozi tri desetletja, se je umetnik dopolnjeval skozi svoj osebni slog, ki ga je razvijal vse do konca. Za njegova dela, ki zelo občuteno in rahlo razgrinjajo skrivnosti duše, je značilna čista slikarska podoba, ki dopušča različne možnosti vtisov in interpretacij.

"Umetnikovi slikarski začetki se gibljejo predvsem v poigravanju z barvnimi kompozicijami na reliefno obdelanih površinah. V njih se sprehaja skozi stilizirano pokrajino, komponirano z geometrijsko zastavljenimi barvnimi liki, v katerih so ujeti pasovi s svojo barvno svetlobo. Njegova zgodnja dela razkrivajo slikarja, na katerega je imela njegova domača koroška pokrajina še vedno močan nostalgični vpliv," je še zapisal Bačič.

Devetdeseta leta so ga zaznamovala kot slikarja, ki išče in najde svojo pot – zavezanost figuri in gibu. Plešoči liki, ki jih je avtor ujel v stanju trenutka, so večinoma le nakazani, spiralasto vrtinčujoči v močni ožarjeni svetlobi, kot bi nastali v mrzličnem ustvarjalnem zamahu. V slikah, ki si sledijo, sta barva in svetloba vedno bolj izraziti. Ob prehodu v novo tisočletje pa se človeške figure in močna barvitost počasi zrahljajo in postajajo vedno bolj nežno brezbarvne in subtilne.

Kordež se je rodil leta 1961 v Črni na Koroškem. V Ljubljani je zaključil grafično šolo. Razstavljal je na samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Živel in ustvarjal je v Mirnu.

Razstava v Lokarjevi galeriji bo na ogled do 13. marca.