Govor na sobotnem odprtju je imel državni sekretar Laszlo Baan, ki je odgovoren za projekt Liget.

Baan je po pisanju madžarske tiskovne agencije MTI poudaril, da je glasba v svetu najbolj znana veja madžarske umetnosti, da pa Madžarska doslej ni imela predstavitve svoje glasbene zgodovine.
Po njegovih besedah novo prizorišče obsega ne le stalno predstavitev glasbene zgodovine, temveč tudi prostor za občasne razstave in koncertno dvorano, kjer se bodo vrstili koncerti in glasbena izobraževanja.

"Ikonični biser prestolnice"

Projekt japonskega arhitekta Souja Fujimota, ki ga je mednarodna žirija izbrala med več kot sto prijavljenimi, je označil za "genialno delo, ki natančno služi želeni funkciji", ter dodal, da bo Hiša madžarske postala "ikonični biser prestolnice".

Obiskovalci Hiše madžarske glasbe bodo lahko v prihodnjih dneh brezplačno prisluhnili nastopom študentov akademije za glasbo, ki jim bo sledil bogat program koncertov, predstavitev na temo glasbe, delavnic in glasbeno-izobraževalnih dejavnosti. Jeseni načrtujejo tudi odprtje občasne razstave o madžarski popularni glasbi v desetletjih pred spremembo režima.

Hiša madžarske glasbe je nastala v okviru razvoja muzejske četrti Liget Budapest Project, katere del je tudi etnografski muzej.