Nastopili pa bodo še Brynne Rebele-Henry iz ZDA, pesnik Aljaž Primožič in pesnica Lara Gobec.

Kot je povedal umetniški vodja festivala Kristian Koželj, bo izjemno kakovosten tudi glasbeni del festival, v katerem predstavljajo ameriško country skupino Six One File Collective, slovensko-avstrijsko-argentinsko zasedbo Tori Tango in kantavtorja Tomaža Hostnika.

V svoji peti preobleki festival Izrekanja ohranja zvestobo svojemu osnovnemu poslanstvu – na oder v lapidariju pred celjsko knjižnico prinašati vrhunsko poezijo in prepletati perspektivne in vrhunske, domače in tuje avtorje ter izvajalce. Osrednji pesniški gost letošnjega festivala je poljski pesnik Krzysztof Siwczyk, ki je tudi literarni kritik, občasni igralec in avtor 16 pesniških zbirk, pesniškega pamfleta Dlugie dno in razprave o literarni kritiki, je povedal Koželj.

Aljaž Primožič je pesnik in dramatik. Je dobitnik nagrade Župančičeva frulica in lavreat male Veronike. Na festivalu Izrekanja bo predstavil svoj prvenec Čisto potiho.

Lara Gobec je bila leta 2018 ena od finalistk Župančičeve frulice, ki jo je leta 2020 tudi prejela.
Skupina Six One Five Collective je projekt štirih glasbenikov, ki ustvarjajo mešanico countryja, americane, folka in popa.

Harmonikar Jure Tori je v več kot 15 letih solistične kariere ustvaril zavidljiv glasbeni opus, svojo ustvarjalno zrelost pa je izkazal tudi z avtorskim tangom, ki ga izvaja z zasedbo Tori Tango. Skupina, ki jo poleg Torija sestavljajo še kitarist in pevec Matjaž Stošić, violinist Kurt Bauer ter basist Ewald Oberleitner, je pozornost vzbudila že s svojim prvim albumom For One Touch.