Dela so povečini ustvarjena v klasičnem likovnem mediju in le v peščici primerov izdelana s pomočjo digitalne tehnologije.

Namen razstave je po navedbah DLUM "brezmejno povezovanje, spodbujanje ustvarjalne potence in uvid v pestrost likovno-vizualnih poetik, s katerimi bi drug drugemu in javnosti dokazali, kako vredno je živeti v svetu umetnosti".

Po besedah kuratorke Mojce Štuhec so na ogled sporočilno navdihujoča, spretno dovršena, izrazno in oblikovno raznorodna umetniška dela. "V mnogih artefaktih se reflektirajo premisleki o posameznikovi vlogi v družbi ali odnosu do okolja. Pri tem ni občutiti avtorjevih sodb, moralk in enoznačnih zaključkov. Prej kot kritika je v ospredju ustvarjalčeva osebna izpoved, ki je podana s tankočutnim likovnim jezikom za oblikovanje primarno estetske plati umetnine," je navedla v katalogu k razstavi.

Razstavljajo Igor Banfi, Dare Birsa, Brut Carniollus, Jože Denko, Domen Dimovski, Jana Dolenc, Erna Ferjanič, Endre Gönter, Cvetka Hojnik, Irena Gayatri Horvat, Svetlana Jakimovska Rodić, Lara Ješe, Natalija Juhart Brglez, Boštjan Kavčič, Mateja Kavčič, Nataša Mirtič, Jasmina Nedanovski, Andrej Perko, Polona Petek, Iris Plešnar, Vojko Pogačar, Katarina Spacal, Lona Verlich / Polona Kunaver Ličen, Aleksander Vukan – Šajne in Maja Zaplotnik.

Društvo likovnih umetnikov Maribor (DLUM) sodi med najstarejša likovna društva na Slovenskem, saj gre za naslednika Umetniškega kluba Grohar, prve stanovske likovne zveze po prvi svetovni vojni na območju osvobojene Štajerske v Kraljevini SHS. Prvo razstavo Kluba Grohar v Mariboru je leta 1920 odprl general Rudolf Maister, kar je kulturnemu dogodku dalo še posebno težo.

DLUM danes združuje avtorje vseh likovnih zvrsti, tako slikarje, grafike, kiparje, fotografe in oblikovalce kot tudi novomedijske ustvarjalce iz štajerske in koroške regije.