Narava je vseskozi navdihovala slikarje, da so želeli ujeti njeno veličino in lepoto na slikarsko platno, velikokrat sočasno poudariti majhnost človeka, kar se kaže tudi v slikarskih delih, nastalih izpod rok Pratnekerja.

V njegovih delih se čuti povezanost in navezanost na naravo, ki jo vidi v vsej njeni veličini, predvsem pa ceni njeno sposobnost nenehnega preporoda. Naravni cikel večkrat naslika v različnih letnih časih, saj v njem tlita radovednost in raziskovanje same krajine, ki se neprestano spreminja, so sporočili iz galerije.

Gregor Pratneker (1973) se je s slikarstvom začel ukvarjati v 90. letih preteklega stoletja. Živi in ustvarja v Mariboru ter slika izključno olja na platnu. Leta 2006 je diplomiral na Oddelku za likovno umetnost na Pedagoški fakulteti v Mariboru, med letoma 2007 in 2012 pa je podiplomsko študiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je magistral z nalogo Abstrahiranje in deformacije oblik v mojem slikarstvu.

Na razstavah doma in v tujini je prejel več nagrad in priznanj, med drugim leta 2013 nagrado Majskega salona ZDSLU in nagrado Društva likovnih umetnikov Maribor. Leto pozneje je s sliko Zimsko jutro prepričal žirijo na Jesenskem salonu v Parizu, zato je od takrat dalje redno vabljen na selekcionirane pariške razstave.

Razstava bo na ogled do 14. oktobra.