Razstava prinaša medijska in performativna dela sodobnih umetnic in umetnikov, ki se ukvarjajo z dinamičnimi odnosi biopolitike, nekropolitike in oblikami življenja v sodobni družbi, kulturi in umetnosti.

Razstavo sestavlja instalacija besedil, diagramov, slik, risb, fotografij, video del, spletnih del in performansov. Vsak umetnica ali umetnik je predstavljen z delom ali dokumentacijo umetniškega dela.

Ključna ideja razstave je formalizirana v vprašanju, ali ima virus politiko. Seveda ne gre za neposredno intenco virusa, gotovo pa gre za njegov neposredni materialni vpliv. Tedaj se mora definicija politike glasiti: politika je vsako ljudsko ali neljudsko delovanje s konkretnimi vplivi na družbo. Skozi umetnost se soočata biopolitika/nekropolitika virusov in biopolitika/nekropolitika ljudi, so zapisali v Galeriji P74.

Cilj projekta je, da se v polju vizualne in avdiovizualne kulture identificirajo dogodki in procesi permanentne ekonomske, ekološke, zdravstvene, politične in eksistencialne krize. Avtorje in umetnike, ki sodelujejo na razstavi, zanima identifikacija vidljivosti kontrole življenja (biopolitika) in kontrole smrti (nekropolitika) v času neposredno pred tokom pandemije covida-19.

V Galeriji P74 so na ogled dela Ernesta Ženka, Nataše Teofilović, Aphre Tesla, Davida Neza, Grupe za konceptualnu politiku, Zorana Todorovića, Dražena Pejkovića, Tadeja Pogačarja & P.A.R.A.S.I.T.E. muzeja sodobne umetnosti, Tanje Lažetić, Andreje Kulunčić, Provisional Salta Ensembla in Miška Šuvakovića, Nike Radić, Polone Tratnik, Radenka Milaka, Selmana Trtovca in Vladimirja Freliha, Jusufa Hadžifejzovića, Siniše Labrovića in Irene Lagator Pejović.

Pred odprtjem razstave je bilo v Galeriji P74 predavanje kustosa razstave Miška Šuvakovića o tezah razstave, ki jo spremlja tudi katalog. Razstava bo na ogled do 4. julija.