Na Fotoničnih edicijah svoja dela predstavljajo Jošt Dolinšek, Lin Gerkman, Mario Karlovcec, Tjaša Kučič, Nik Erik Neubauer, Ian Polak Rožac, Lara Pucko, Nataša Skerk, Iza Štrumbelj Oblak in Ana Vodušek.

Razstava predstavlja po tri avtorska dela vsakega izmed desetih udeležencev, ki jih v tem kontekstu najbolje predstavljajo z avtorskega vidika. Kot so zapisali v galeriji, so bila dela skrbno izbrana v dialogu med mentorji in udeleženci.

"Z razstavo takšnega formata si v Photonu prizadevamo omogočiti podporo mlajšim generacijam fotografov v Sloveniji, ustvariti dodatne možnosti za njihovo promocijo in prodajo njihovih del," so še dodali v galeriji. Vsa dela na razstavi so na voljo kot printi v omejeni nakladi, v enakih dimenzijah in po enotnih cenah.

Izobraževalni program za mlade fotografe v Photonu pod nazivom Fotonična šola že dobro leto izvajajo v koprodukciji s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt Fotonična šola in razstava sta del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Razstavo v skladu s trenutno veljavnimi ukrepi odpirajo v živo, a za omejeno število obiskovalcev, so še sporočili iz galerije.