Kot je povedala upravnica gledališča Tina Kosi, so predstavo načrtovali že pred epidemijo, ki je zaradi zaprtja šol še dodatno opozorila na osebne stiske mladostnikov.

Pretresljiva drama je dialog med mamo učenca Gorazda, ki po njegovem samomoru pride na govorilne ure k učiteljici. Skozi pogovor med žalujočo materjo in pretreseno učiteljico se počasi sestavlja zgodba o osnovnošolcu, ki si je vzel življenje, obenem pa predstavi tudi dve močni ženski, ki druga drugi očitata, da sta storili premalo, in razkrivata svojo nemoč, je povedala Tina Kosi, ki je tudi dramaturginja predstave.

Po besedah režiserke Ajde Valcl so se kljub težki tematiki odločili za gledališki pristop, ki "se giblje v polju kriminalke". Predstava deluje kot nekakšno naknadno preiskovanje primera, počasi se sestavljata Gorazdova zgodba in kompleksna stiska.

Pri snovanju predstave so sodelovali z več strokovnjaki s področja duševnega zdravja, med drugim s Saško Roškar z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki se že vrsto let posveča raziskovanju in preprečevanju samomorilnega vedenja, in Mojco Kolar iz celjskega kriznega centra za mlade.

Drama obenem odpira tudi širša družbena vprašanja glede zapletenega šolskega sistema, odgovornosti in obremenjenosti učiteljskega poklica ter svobode izražanja.