Festival se začenja z nastopom domačina Rudija Bučarja z Bando, v sredo bo nastopil kantavtor iz Genove Francesco Baccini z akustičnim triom, v petek pa tolkalec in pevec iz Neaplja Tony Esposito.

Rudi Bučar je vsestranski glasbenik, končal je študij džezovskega petja in aranžiranja na Akademiji za glasbo v Trstu. Že skoraj dve desetletji ohranja in nadgrajuje istrsko kulturno dediščino. Uveljavil se je na različnih festivalih, med drugim je zmagal na Melodijah morja in sonca ter Slovenski popevki. Tokrat ga bo spremljala Banda, ki jo sestavlja osem glasbenikov, so zapisali organizatorji.

Francesco Baccini izhaja iz v Italiji zelo priznane genovske šole kantavtorjev. Kot otrok je začel igrati klavir, pri 20 letih pa je ob klasični odkril pop in rockglasbo. V Izoli bo nastopil z akustičnim triom in predstavil pesmi iz svoje 30-letne kariere ter pesmi drugih ustvarjalcev iz Genove, kot sta Fabrizio de Andrè in Luigi Tenco. Kot napovedujejo organizatorji, bo na koncertu prevladovala njegova bolj ironična in satirična duša, ne bo pa zanemaril niti svoje bolj intimistične plati.

Tony Esposito je ustvarjalec, pevec in tolkalec iz Neaplja, ki spaja različne glasbene sloge, od popa do t. i. svetovne glasbe. Sodeloval je z najbolj uveljavljenimi imeni italijanske zabavne glasbe. Ena njegovih najuspešnejših pesmi je Kalimba de luna, ki je bila prodana v milijonih izvodov po vsem svetu. Kot so zapisali organizatorji, njegovo skupino sestavljajo izjemni glasbeniki, na njihovih nastopih pa ritem in pesmi vlečejo in vključujejo občinstvo v poplavo čustev in zvokov.

Glavni organizator festivala je Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Izola.