Gre za pregledno razstavo, ki bo prikazovala avtoričina najpomembnejša dela od študijskih let naprej do najnovejših del z letnico 2024.

Ustvarjanje 50-letne Nataše Mirtič je že od začetkov posvečeno predvsem grafiki, ki jo goji v klasičnih tehnikah globokega tiska, jedkanice, akvatinte in suhe igle. V letih delovanja je razvila tehnično izjemno dovršen, likovno prepoznaven slog, temelječ na recikliranju oziroma ponovni uporabi lastnih grafičnih plošč, ki jih dopolnjuje in nadgrajuje ter kombinira z novejšimi, s katerimi ustvari v strogi geometrijski red umerjene kompozicije, je v predstavitvi zapisala kustosinja razstave Jasna Kocuvan Štukelj.

Tokratna razstava je zasnovana kot manjša retrospektiva, saj se avtorica ob osebnem jubileju predstavlja z reprezentativnim izborom del, ki jih je ustvarila vse od konca študijskih let na akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, ter vse do najnovejših grafik. "Razstavljena dela sintetizirajo avtoričino likovno poetiko in zgovorno prikazujejo premišljen in nenehen razvoj, stilne transformacije, ki pa z manjšimi odkloni ostajajo v polju reduciranja predmetnosti," je zapisala.

Ena od temeljnih značilnosti del Nataše Mirtič je po mnenju kustosinje razstave, da se ne boji pokazati in poudariti vpliva in vrednosti ljudi, ki so s svojim osebnostnimi lastnostmi in z izjemnim ustvarjalnim delovanjem globoko posegli v način njenega umetniškega izražanja.
Umetnica je sicer v svojem dosedanjem delu pripravila vrsto samostojnih in skupinskih razstav. Za svoje delo je prejela več nagrad in priznanj. Kot svobodna umetnica živi in dela v Novem mestu.