Bienale bo tudi tokrat gostil 25 avtorjev pretežno iz Slovenije, ki ustvarjajo v medprostorih sodobne ilustracije, umetniških praks in oblikovanja.

Mladi avtorski nabor del različnih formatov, medijev in tehnik se ponovno povezuje v pestro in pisano razstavo. Občinstvu se tudi letos predstavlja pomemben segment avtorjev večinoma mlajše generacije, ki skozi vizualna dela utelešajo aktualni občutek časa, piše v najavi letošnje izdaje.

Odprtje razstave, ki bo od konca oktobra dostopna tudi v digitalni obliki, bo pospremil avdiovizualni performans Fascinantni prostori. Martin Ramoveš je Fascinantne prostore sprva opisal v seriji besedil z nadrealističnim priokusom in nato po njih narisal ilustracije. Na nocojšnjem performansu pa bo Kristina Kokalj omenjene ilustracije uporabila v projekciji VJ, ki bo potekala ob Ramoveševem kitarsko-vokalnem nastopu.

Na plakatnih mestih Europlakata v Šiški bosta danes potekali risarski akciji v živo, ki ju bosta izvedla Ema Kobal in MortisArt. Nastala dela bodo na ogled do 1. novembra 2021.

V sklopu bienala je za november napovedan še spletni dogodek 15 minut slave, ki bo prevzel obliko kratkih pogovorov, občinstvu bo dostopen na socialnih omrežjih, piše na spletni strani bienala, ki ga organizirata Tretaroka in Kino Šiška.

Razstava bo na ogled do 20. novembra.