Razstavo bodo slovesno odprli danes, ob tem pa pripravljajo še strokovno srečanje.

Razstavo Japan at last! (Končno Japonska!) je ob letošnji 100-letnici avtoričinega obiska Japonske pripravil Pokrajinski muzej Celje v sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom v Tokiu. Gostovanje v Hirošimi so organizirali v sodelovanju z Inštitutom za spodbujanje medkulturnosti v izobraževanju na Podiplomski šoli za humanistiko in družboslovje v Hirošimi in z Muzejem Univerze v Hirošimi.

Razstavo bodo odprli danes, pripravljajo pa še strokovno srečanje Her Adventurous Spirit: Transcending Boundaries with Alma M. Karlin (Njen pustolovski duh: Preseganje meja z Almo M. Karlin). Osrednje predavanje bo imela poznavalka življenja in dela Alme Karlin - antropologinja in kustosinja Pokrajinskega muzeja Celje Barbara Trnovec.

Alma M. Karlin (1889-1950) je po prvi svetovni vojni osem let potovala po svetu in pri tem poleg Japonske obiskala tudi obe Ameriki, Daljni vzhod, Avstralijo in Novo Zelandijo ter Indijo. O svojem potovanju je pisala v različnih časopisih in revijah. Poleg potopisov je pisala tudi romane, novele, črtice in pesmi.