Prostori tokov so eden od treh festivalov Ustvarjalnega centra Krušče – na začetku avgusta je potekal festival Telesa Svetovi, 16. avgusta pa sledi še mali festival psihodrame.

Na t. i. malem festivalu Prostori tokovi bodo med drugim sodelovali koreografinja Mateja Bučar, performer Deneš Debrei, arhitekt, teolog in filozof Robert Dolinar, scenograf Branko Hojnik, režiser Matjaž Ivanišin, vsestranska kulturnica Manca Košir, glasbenik Andraž Mazi, slikar in scenograf Igor Nesmiyanov, pevka Katja Šulc, performerka Heni Varga, prevajalka Vesna Velkovrh Bukilica, slikarka Joni Zakonjšek in arhitektka Ira Zorko.

Producent vseh treh festivalov je Studio za raziskavo umetnosti igre, ki ga umetniško vodita priznani gledališki režiser Tomi Janežič ter performerka in koreografinja Katja Legin, ki bosta prav tako sodelovala na malem festivalu.

Ustvarjalni Center Krušče je "umetniško posestvo na slovenskem podeželju, ki se razvija v majhno umetniško vas, kjer se umetnost ustvarja, deli in premišlja. Njegova misija je podpirati, negovati in zagotavljati prostor za kreacijo, raziskavo, edukacijo in rezidenco ter spodbujati povezovanje med umetniki in ljudmi, ki so ustvarjalni v najširšem smislu in delujejo na različnih področjih," piše v sporočilu za javnost.

Festivali so namenjeni skupnemu ustvarjanju, raziskovanju ter izmenjavi raznih tehnik in znanj. Festivalske delavnice so namenjene tudi tistim gostom, ki se z umetnostjo ali psihoterapijo ne ukvarjajo. Katja Legin poudarja pomembnost takega dela v skupini z različnimi ljudmi.

Festivalu Prostori tokovi bo 16. avgusta sledil še petdnevni mali festival psihodrame. Ta je namenjen vsem, ki želijo raziskati svojo ustvarjalnost – vsakdanjo, osebno in medosebno, karierno, umetniško ali psihoterapevtsko, pri čemer predhodne izkušnje v psihodrami niso potrebne, še piše v sporočilu za javnost.