Vsi tuji filmi bodo letos tudi podnaslovljeni, je za STA povedal Boštjan Lesjak, lastnik agencije Steber Team, ki festival organizira. "Koff ni kino, je dogodek," je tudi letošnje geslo festivala. "Vse več pozornosti posvečamo druženju po predstavitvi filmov. Letos računamo, da bomo skupaj vsekakor kakšnih pet ur, od tega je za 180 minut filmov," je napovedal Lesjak.

Festival Koff pri izboru filmov ostaja zvest matičnemu festivalu Boff, ki je konec lanskega leta potekal v Bovcu. S tega festivala po Lesjakovih besedah izberejo takšne, za katere ocenjujejo, da so za občinstvo Koffa najprimernejši.

Letos bodo v Mežici prikazali filme o deskanju na snegu, smučanju z gora, alpinizmu, prostem plezanju, skokih base jump in kolesarjenju.

V preteklosti so bili nekateri tuji filmi, predvsem španski in francoski, precej nerazumljeni, zato so se letos odločili za podnaslavljanje tujih filmov s slovenskimi podnapisi.

Festival se bo v Narodnem domu v Mežici začel ob 19. uri, pred začetkom bo še na voljo nekaj deset kart, veliko pa so jih že razprodali. Po zaključku projekcij filmov bo druženje pred Narodnim domom, kjer se obetajo topel ogenj, dobra hrana in predvsem lepa, topla beseda, je napovedal Lesjak.