Organizator festivala je občina Murska Sobota, zato so prireditve razen dveh izjem brezplačne.

Med drugim bo na festivalu na velikem odru v mestnem parku nastopila skupina Orlek, ki letos praznuje 35. obletnico ustvarjanja, pa Big Foot Mama ter na grajskem dvorišču pank zasedba Alo!Stari. Vse omenjene bodo lahko v Murski Soboti obiskovalci poslušali že nocoj.

Drevi bo na glavnem odru mestnega parka tudi uradni začetek Odprtega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni. V okviru spremljevalnega programa pa bo festival postregel še s tradicionalno razstavo starodobnih vozil in tehnike. V sklop festivalskega dogajanja sodi tudi občinska slovesnost ob dnevu državnosti, ki bo 24. junija v Gledališču Park.

V soboto bodo na festivalski oder stopili Klapa Kampanel, zasedba Parni Valjak, ki bo prihodnje leto zaznamovala 50 let delovanja, in reški glasbenik Urban. V nedeljo pa bo čas za srbskega glasbenika Reljo Popovića in Polkaholike.

Soboški dnevi so znani po svoji pestrosti zvrsti, ki jih prinesejo v mesto, tako bo tudi letos na festivalu prostor za klasično glasbo in svetovno folkloro. Koncerta klasične glasbe bosta v evangeličanski cerkvi, nastopila pa bosta kitarski duet in godalni kvartet. Dva folkart večera pa se bosta odvila na grajski ploščadi. Letos bodo nastopili folkloristi z Nove Zelandije, iz Portugalske, Indije in Paname.

Soboški dnevi se zaključujejo 28. junija s kulinaričnim festivalom Sočna vilica.

Soboške dneve prireja občina Murska Sobota. Vsi dogodki so brezplačni, razen izjem – predstav Mihe Šaleharja Notranji pir in Fejmičev Sama sta najboljša.