Obenem pa se lahko pridruži arhivskim in procesnim enotam celotnega ekosistema.

Holey Surface (Satellite) deluje kot dodatna vstopna točka v daljši umetniško-raziskovalni proces. Modularno zgrajena instalacija, oblikovana posebej za obiskovalce, ki s podpisom pristopnega obrazca postanejo del projekta in potencialno tudi samega podjetja, pa služi tudi kot zbiralna skulptura vzorcev DNK in posnetkov obraza, ki so jih darovali obiskovalci, so sporočili iz Simulakra.

Razstava je del mednarodnega projekta European ARTificial Intelligence Lab, podprtega z denarjem programa Ustvarjalna Evropa Evropske unije, ministrstva za kulturo, ministrstva za javno upravo in oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana. Instalacija bo na ogled do 3. julija.

FaceOrFactory je hibridni ekosistem družine, korporacije in laboratorija obrazov, mask ter novih identitet. Pogodbeno razmerje med obiskovalcem in umetniškim projektom ustvarja družinsko-korporativno okolje, v katerem se izmenjujejo genetski in osebni podatki za lastninski delež, ki ga podpisniki pogodbe dobijo v podjetju.

Z oblikovanjem novih obraznih struktur, pri katerih je uporabljeno DNK-gradivo in tridimenzionalni posnetek darovalca, "projekt vzpostavlja nove strategije decentralizirane subjektivacije v sodobnem korporativnem kapitalizmu. Tako postopno razvija obraz kot kompleksen teritorij genetskih, pravnih, kozmetičnih, ekonomskih in političnih razmerij moči," so še sporočili iz Simulakra.