Na njej bo do 10. junija na ogled avtorjevih enajst sveže nastalih olj na platnu.

Sorodna novica "Slike in prilike" Vladimirja Lebna

Na tokratni razstavi v galeriji Kocka bo na ogled avtorjevih enajst sveže nastalih olj na platnu z avtorjevo značilno ikonografijo živali. Za njimi se skrivajo in pletejo dolge zgodbe, razmišljanja, asociacije in skrbi pozornega ter občutljivega sodobnega umetnika in prefinjenega ter vztrajnega ustvarjalca klasične prostorske iluzije na ploskvi, je zapisano v najavi razstave.
Na štirih stenah galerije bodo razstavljene štiri raznolike slikarske pripovedi, "ki fascinirajo, prepričajo in ozaveščajo gledajoče". Gre za "mojstrske slikarske sugestije iz aktualne umetnosti estetskega modernizma", je še zapisano.

Razstava je nastala v produkciji Društva likovnih umetnikov Dolenjske in koprodukciji Zavoda Novo mesto.

53-letni Leben živi in dela v Ljubljani. Poleg slikarstva se ukvarja tudi z animacijo in ilustracijo. Je dobitnik prve nagrade za animacijo na 10. Festivalu slovenskega filma v Portorožu leta 2007 in prejemnik priznanja Hinka Smrekarja na 10. Slovenskem bienalu ilustracije leta 2012. Prav tako je prvonagrajenec 3. mednarodnega bienala likovne vizije, Etike[te] Novo mesto – Laž, ki je lani potekal v Novem mestu.