To je zgodba o pogumu, strahu, pustolovščinah in toplini doma. Polurna predstava, ki je nastala v produkciji ptujskega gledališča, je namenjena otrokom od tretjega leta starosti.

Račku Janiju se življenje doma zdi dolgočasno, račje gaganje pa neumno, zato odide od doma iskat pustolovščine. Med drugim se nauči krakati, napadejo ga čebele, spozna medveda, pripeti pa se mu še mnogo drugih stvari. Ob tem spozna, da ga v toplini doma čakajo najlepše dogodivščine, so zapisali v ptujskem mestnem gledališču.

Dunja Zupanec je po končanem študiju na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo vrsto let sodelovala s ptujskim gledališčem, v katerem je oblikovala številne vloge, na oder pa postavila avtorski deli Strahec in Ferdinand se nauči peti.

Zdaj je članica ansambla Lutkovnega gledališča Maribor, poleg tega je sodelovala pri številnih sinhronizacijah risank.

Za Javni sklad za kulturne dejavnosti RS-a opravlja strokovne oglede otroških in mladinskih ter odraslih predstav ter vodi delavnice za mentorje gledaliških krožkov in skupin, pod okriljem Andragoškega zavoda Maribor pa je režirala tudi predstavo v mariborskem zaporu.