Vicente Campos je po končanem študiju v Valencii osvojil številne nagrade za svoje glasbene dosežke, med njimi prvo nagrado Mariano Puig. Je eden vodilnih španskih trobentačev, dobitnik nacionalne nagrade za glasbo leta 2005, solist v Simfoničnemu orkestru iz Valencie in član Trobilnega kvinteta iz Valencie. Je profesor za trobento in vodja oddelka na Konservatoriju v mestu Castellon. Ljubljanskemu občinstvu se bo predstavil s Koncertoma za trobento Giuseppa Torellija in Tomasa Albinonija.

Glasbeno barvit večer je ponudil še Intermezzo iz suite Goyescas skladatelja Enriqueja Granadosa, ki so ga navdihnila dela slavnega slikarja Francisca de Goye, sklenil pa ga bo Ljubezenski urok Manuela de Falle. Ritmična baletna suita, v kateri se prepletajo elementi flamenka in andaluzijskih ljudskih melodij, pripoveduje zgodbo mlade rominje, ki jo preganja duh pokojnega moža.

Pevka Lidia Rodriguez Gonzalez, rojena v španskem mestu Paradas, se je flamenku profesionalno posvetila že pri 18 letih. Kot članica simfoničnega orkestra Flamenco Symphonic OrchestraOSFE je osvojila številne nagrade in nastopila na različnih festivalih.

Ensemble Dissonance, ki ga je ustanovil in ga vodi violončelist Klemen Hvala, združuje priznane glasbenike in profesorje, ki delujejo v slovenskih glasbenih ustanovah. Skupina poustvarja komorno glasbo, naroča nova dela in sodeluje z različnimi svetovno znanimi in mladimi umetniki.