Retrospektiva bo med drugim obsegala vseh 20 režiserjevih celovečercev in štiri dokumentarce o Felliniju, spremljajo pa jo tri razstave.

Kinotečna retrospektiva bo prikazala vseh 20 režiserjevih celovečernih filmov, tri celovečerne omnibuse, h katerim je Fellini prispeval svoje epizode, in štiri dokumentarne filme o Felliniju, ki jih je posnel nemško-ameriški avtor Gideon Bachmann.

V spremljevalnem programu bodo prikazali dokumentarni film Fellinikon (1969) Gideona Bachmanna, ki dokumentira priprave in snemanje nekaterih prizorov Fellinijevega Satirikona – v studiu in na lokacijah. Projekcijo bo v petek, 11. junija, ob 18. uri s predavanjem uvedel Riccardo Costantini, urednik programa pordenonskega kulturnega centra in kinematografa Cinemazero.

V dvorani Silvana Furlana je na ogled razstava Federico Fellini na slovenskih filmskih platnih, na kateri so razstavljeni plakati različnih jugoslovanskih distribucijskih podjetij, ki so napovedovali Fellinijeve filme, predvajane v slovenskih oziroma jugoslovanskih kinematografih.

Do 14. junija pa je na plakatnih mestih Evroplakata vzdolž Slovenske ceste v Ljubljani razstava Plakati za Fellinija, na kateri so plakati 23 avtorjev z vsega sveta, vsak s svojo interpretacijo Fellinija.

Felliniju bo posvečena tudi junijska izdaja kinotečne rubrike Kino Ekran, ki jo sodelavci revije pripravljajo v sodelovanju s Slovensko kinoteko. V sklopu Kino Ekrana bodo prikazali Fellinijevo klasiko Giulietta in duhovi (1965), film o pripadnici bogatega rimskega meščanstva, ki po moževi prevari opazuje, kako se vse gotovosti njenega življenja počasi rušijo.

Pri Slovenski kinoteki pa bo v zbirki Kinotečni zvezki predvidoma na začetku leta 2022 izšla tudi knjiga avtorja Andreja Gustinčiča z izčrpno obravnavo Fellinijevega ustvarjalnega opusa.