Z natečajem iščejo pesmi, ki so napisane v obliki lahkega branja, dolge največ dve strani in namenjene odraslim bralcem. "Pesmi lahko obravnavajo različne tematike in čustva, od veselja do žalosti, ljubezni in vsega vmes," so sporočili iz Zavoda Risa.

Udeleženci lahko na natečaju sodelujejo z izvirnimi avtorskimi pesmimi ali pa priredijo eno od naslednjih treh pesmi: Moj svet – Za sina avtorice Saše Pavček, Ta luč Toneta Kuntnerja ali pesem Bila sem ti mlada Ferija Lainščka. Vsak udeleženec natečaja lahko pošlje eno avtorsko in eno prirejeno pesem.

Vse prispele pesmi bodo ocenili bralci-svetovalci in strokovna komisija. Najboljše tri avtorske in tri prirejene pesmi pa bodo nagrajene. Zmagovalne pesmi bodo objavljene tudi na spletnem portalu Enostavno.info in v skupni knjigi na spletu.

Pesmi do 1. maja zbirajo na elektronskem naslovu info@risa.si ali prek navadne pošte na naslovu Zavoda Risa. Besedilo natečaja in pesmi za priredbo so objavljene tudi na spletni strani Zavoda Risa.

Zavod Risa je nevladna organizacija, osredotočena na spodbujanje in razvoj dostopnosti informacij in literature za vse, zlasti za osebe z bralnimi težavami. S projekti, kot so natečaji za lahko branje, izobraževalne delavnice in dogodki, Zavod Risa krepi zavedanje o pomenu lahkega branja in si prizadeva, da so knjige, informacije in kultura dostopne širšemu krogu ljudi.