Na programu je deset zasedb, od uveljavljenih do mladih glasbenikov.

Ljubljanski pianist Petrušič se je v času epidemije lotil pisanja skladb in aranžmajev za pet pihalcev. K sodelovanju je povabil Jaka Hawlino, Andreja Vernika, Uroša Severja, Domna Hafnerja in Bojana Volka ter kontrabasista Thierna Dialla in tolkalca Iztoka Repovža.

Spomladi 2021 je oktet v ljubljanskem studiu Metro posnel svojo prvo zgoščenko Rainy day blues. Skladbe govorijo o dogodkih, ki so se zgodili v času epidemije. Za nastop na Jazz odru pa so pripravili tudi program z druge plošče, ki bo predvidoma izšla letos, so sporočili iz Ustanove Imago Sloveniae.

V nadaljevanju bodo za ljubitelje džezovske glasbe nastopili mednarodni Balkalito Project, ki ustvarja med etno-džezom in klasično glasbo, mladi glasbeniki J. J. A. jazz trio pod mentorstvom Braca J. Doblekarja ter trio, v katerem delujejo Lenart De Bock na saksofonu, Nikola Matošić na kontrabasu in Elvis Hi-Man na bobnih.

Umetnik Lado Jakša je v počastitev letošnjega Plečnikovega leta pripravil multimedijski performans Plečnikova misel, ki ga bo ob Herkulovem vodnjaku izvedel 22. julija. Za njim pa bo nastopil še mladi slovenski džezovski trio Jakomini z graške glasbene akademije, ki letos pripravlja prvo avtorsko zgoščenko.

Na programu so tudi domača zasedba Birds of unknow, ki navdih za ustvarjanje črpa iz džeza, avantgarde, etna in soula, znani hrvaški džezovski glasbenik Ratko Zjaca, ki bo nastopil v družbi mladega vibrafonista Vida Jamnika, ter brazilski bobnar Igor Willcox s svojim kvartetom. Zadnji koncert 19. avgusta bo odigral Swingatan Quintet, projekt mednarodno priznanih slovenskih džezistov, ki se spogleduje z raznorodnimi glasbenimi žanri od gypsy džeza, svinga in bossa nove do klasičnih etud.

Večina programa Jazz odra bo na Gornjem in Starem trgu, ob Herkulovem vodnjaku pa bo Jazz oder znova deloval med 25. in 27. avgustom v okviru mednarodnega festivala Noči v stari Ljubljani, so še napovedali organizatorji.