Na programu so Escaichova priredba Uverture k igri Žlahtni meščan Jean-Baptista Lullyja, Fuga v G-duru (a la Gigue), BWV 577 Johanna S. Bacha, Escaichova priredba Romunskih plesov Bele Bartoka, Jehan Alain je zastopan z delom Variacije na temo Clementa Janequina.

Na programu so še Litanije, Recit de tierce en taille Nicolasa de Grignyja, Escaichova kompozicija Evokacija I in II, Toccata iz Suite za orgle, op. 5 Mauricea Durufleja, ter Improvizacija - plesna suita.

Kot so o Escaichu zapisali v CD, se "skladateljsko pero, poustvarjalna brezhibnost in improvizacijska nota spajajo v edinstveno figuro sodobnega glasbenega univerzuma". Escaich, štirikratni prejemnik nagrade Victoires de la Musique in rezidenčni organist Dresdenske filharmonije sezone 2020/21, obvladuje obsežen in široko razvejan, slogovno in žanrsko neobremenjen repertoar, v katerem sopostavlja staro in sodobno, ljudsko in spiritualno, tuje in lastno.

Glasbenik raziskuje nove zvočne horizonte, a zavrača golo eksperimentiranje, očara s harmonsko barvo, odeto v francosko noto, ter pritegne z ritmično mrzlico in odzvenom hedonizma, so še zapisali.