Zmaga dekliškega dueta v kategoriji Foto:
Zmaga dekliškega dueta v kategoriji Foto:
Zmaga fantovskega dueta Vidva v kategoriji

V Kulturnem domu Črnomelj je v petek, 18. novembra in v soboto, 19. novembra, v organizaciji Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj potekal letošnji že . Kot že tradicionalno so Črnomaljci prijazno gostili mlade iz cele Slovenije, publika v dvorani pa je enako vzpodbujala prav vse nastopajoče.
Na sobotnem delu festivala so se predstavili mladi glasbeniki od 15. do 30. leta starosti.
V kategoriji »Že objavljena domača ali tuja skladba« sta slavili Črnomaljka Simona Plut in Domžalčanka Ajda Stina Turek, ki sta doživeto odpeli skladbo Tell him (Celin Dion, Barbara Streisand), ter prejeli največje število glasov tako strokovne komisije kot tudi občinstva v dvorani. Drugo mesto sta osvojila Monika Bajuk in Rok Popovič z izvedbo Rolling In The Deep, tretja pa je bila domačinka Sabina Povše s pesmijo Make You Feel My Love. V tej kategoriji so zapeli še: Anja Mihelčič, Rok Bratož in Oktober.
V kategoriji »Neobjavljena skladba« se je zmage veselil duet Vidva, ki ga sestavljata brata Blaž in Nejc Podobnik iz Hrustovega pri Velikih Laščah. Predstavila sta se s skladbo Pa sem že mislil. Drugo mesto je zasedla Ajda Stina Turek s pesmijo Moč mladosti, tretje mesto pa je pripadlo skupini Charlie Butter Fly iz Kočevja za izvedbo skladbe The empty road. Nastopili so še: Polona Gorše ter skupine Beti & the neighbours, Imset, Incapsa in The road.
Dan pred tem se je na osnovnošolskem festivalu Glas mladih predstavilo enajst talentiranih mladih pevk iz vse Slovenije. Tako po mnenju strokovne komisije kot občinstva v dvorani pa se je najbolje odrezala domačinka, še ne 13-letna Leja Plut, ki je zapela pesem Cambio Dolor, druga je bila Amadea Begović, tretja pa Ulla Turk.
Foto: Tomislav Urh
Novico je napisal uporabnik vandak.