Ana Maraž, Likar, 2018, mešana tehnika na papir, 70 x 100 cm. Foto: Pilonova galerija Ajdovščina

"Njih navadnost, običajnost naj ne zavaja, avtorico namreč zanima zgodba za predmetom, tako tista, ki se je napisala njegovemu ustvarjalcu v procesu nastajanja, kot tista, ki se začne zapisovati takrat, ko ta najde svoj dom," je v spremnem besedilu kataloga razstave Dolgočasna ljubezen zapisala kustosinja Tanja Cigoj.

V Pilonovi galeriji v Ajdovščini bodo danes ob 18.00 odprli omenjeno razstavo ilustratorke mlajše generacije Ane Maraž. Avtorica se na samostojni razstavi predstavlja z novonastalimi ilustracijami. Ob razstavi je izšla dvojezična publikacija s spremnim besedilom kustosinje in fotografijami Primoža Breclja.

Ilustratorka je ob razstavi manjši razstavni prostor posvetila pedagoškemu delu in za obiskovalce pripravila interaktivni program.

Ana Maraž, Abeceda, 2017, mešana tehnika na papir, 50 x 70 cm. Foto: Pilonova galerija Ajdovščina

Ana Maraž (1985) je leta 2011 diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani na oddelku za likovno pedagogiko. Deluje na področjih ilustracije, slikarstva in oblikovanja. Predstavlja se na skupinskih razstavah doma in v tujini, razstava Dolgočasna ljubezen v Pilonovi galeriji pa je njena tretja samostojna razstava.

Za svoja dela je prejela več nagrad in priznanj, njena dela so bila objavljena v publikacijah v Sloveniji, Avstraliji, ZDA in na Japonskem. Kot samozaposlena v kulturi živi in ustvarja v Vipavi.

Razstava Ane Maraž bo na ogled do 17. marca.

My cup of tea (or coffee), 2017, mešana tehnika na papir, 21 x 29,7 cm. Foto: Pilonova galerija Ajdovščina