Projekt, ki ga je danes ob 17.30 predstavil v Galeriji Fotografija, prinaša zbirko analognih fotografij, ki jih je umetnik posnel na potovanjih med Benetkami in Kjotom. Predstavitev je spremljal pogovor z umetnikom, ki ga je moderirala direktorica galerije Barbara Čeferin.

Foto: Galerija Fotografija
Foto: Galerija Fotografija

Pripravili so tudi prodajne škatle z zbirko 36 fotografij, katerih avtor in oblikovalec je Primož Pislak.

"Nagovoril sem svet čudežnega sožitja, povezanosti, soodvisnosti, in dobil odtis, odtise nepojmljivih razsežnosti. Ne da se jih spraviti v pojme. So izven časovnih razsežnosti, ker so prekrivajoče se fotografije posnete v različnih trenutkih. Običajno fotografija razkriva sinhronost istega trenutnega, I am je pa brezčasen," je o svojem projektu zapisal Brecelj.

Ustvarjalno delo fotografa Bojana Breclja zajema področje vizualnih komunikacij in dokumentarno, eksperimentalno ter avtorsko fotografijo.

Sorodna novica Nekoč je bila knjiga ali fotoizpoved intimnih čustev v veliki sliki sveta

Med letoma 1988 in 2002 je kot samostojni fotograf sodeloval z revijami in fotografskimi agencijami v Franciji, Angliji, Italiji in Nemčiji, med drugim z Gamma, Still Pictures, Visum, Saola, Grazia Neri in Corbis. Njegova umetniška fotografija raziskuje kompleksnost vizualnih percepcij in je globoko povezana z naravo, ki mu predstavlja nenehno inspiracijo.

Izdal je mnogo monografij, med drugim Strange Friends leta 1998, pred kratkim pa fotografski projekt Selffish, ki je pospremil 35. obletnico Slovenskega knjižnega sejma, nastal pa je v sodelovanju z Galerijo Fotografija leta 2019.